FC Zalău, în cantonament „loco”

Conducerea formaţiei zălăuane a decis ca stagiul de pregătire din această iarnă, al echipei FC Zalău, să se efetueze pe plan local, motivând că hotărârea a fost luată din cauza bugetului redus de care dispune clubul. Primul antrenament din cantonament a fost efectuat luni dimineaţa, pe platoul de lângă tribună, gazonul de pe Stadionul Municipal fiind acoperit cu zăpază. „Săptămâna aceasta vom face o pregătire centralizată care se va încheia sâmbătă, sperăm cu un joc amical. Vom efectua zilnic două antrenamente şi vom pune accentul doar pe ptregătirea fizică, ţinând cont de perioada scurtă de timp”, ne-a mărturisit antrenorul Marius Paşca.

FC Zalău a susţinut sâmbătă primul amical din acest an, pierzând cu 0 – 5 în faţa echipei din Liga I, Universitatea Cluj. „Mi-am dorit să începem perioada de pregătire cu două, trei meciuri tari şi mă bucur că am reuşit să <legăm> un amical cu Universitatea Cluj. Înfrângerea este înfrângere, indiferent de valoarea adversarului. Cel mai important lucru este faptul că asemenea meciuri de verificare sunt benefice, indiferent de rezultatul final. Mi-aş dori să joc asemenea meciuri de verificare şi pe viitor. Nu facem o tragedie din rezultatul final, pentru că este clar că există o diferenţă de valoare. S-au făcut anumite greşeli pe care, în timpul campionatului nu le făceam, însă, sunt convins că ne vom pune la punct până la începerea returului”, a mai afirmat Paşca.
În partida de la Cluj au debutat şi cei doi sălăjeni transferaţi în această iarnă de la Nuşfalău, Codruţ Ardelean şi Cătălin Anghel. „Ambii mi-au lăsat o impresie bună, în general, cu un plus pentru Cătălin Anghel. Este un jucător cu reale calităţi fizice. Din punct de vedere tactic, ambii sunt puţini deficitari, dar dacă vor fi receptivi la ceea ce le voi transmite, cu siguranţă pe viitor vor aduce un plus în jocul ehipei noastre”, consideră tehnicianul zălăuan.
La antrenamentul de luni dimineaţa s-a prezentat şi Andrei Bălan, despre care Paşca spune că, cu siguranţă va aduce un plus în atacul echipei. „Jocul lui Andrei Teglaş nu m-a mulţumit, iar Andrei Bălan este un jucător pe care mi l-am dorit mult la echipă. Mă bucur că a revenit la FC Zalău, pentru că este un jucător cu experienţă, pe care-l cunoaştem deja. Este un jucător cu calităţi, care sunt sigur că ne va ajuta în atac”.

Leave a Comment